Idzie Zima, czuje w kościach. A jak zimno, mróz i zawierucha to jest to najlepsza pora na najprostszą zupę pod słoncem. Uwielbianą szczególnie przez męską część konsumentów :))) Zupa serowa!
Potrzebne bedą:
mięso mielone (moze byc wieprzowo-wołowe)
paczka pieczarek
cebulka
czosnek
2 serki topione
sól pieprz gałka muszktałowa i listek laurowy. Plus co tam lubicie i uwazacie, ze pasuje
Mięso podsmażamy z cebulką i czosnkiem Staramy się je rozgranulować jak najbardziej, żeby nie było dużych "kawałów". Zalewamy mięso wodą, gotujemy na wolnym ogniu, przyprawiamy. Dodajemy pieczarki (ja je tylko obczyszczam i kroje na pół, albo daję całe jak są małe) Gotujemy razem na wolnym ogniu. Az nam się smaki wymieszają i przejdą sobą. Na koniec dodajemy rozbełtane w odrobinie zupy serki topione (możemy wspomóc sie przecieraniem przez sitko). Zagotowujemy.... I juz! Gotowe!
Można posypac natką pietruszki :) Mięso można też zalać wywarem z warzyw. Jednym słowem, przepis to baza, reszta zależy od zawartości lodówki! :))
Polecam! i Smacznego :))
Potrzebne bedą:
mięso mielone (moze byc wieprzowo-wołowe)
paczka pieczarek
cebulka
czosnek
2 serki topione
sól pieprz gałka muszktałowa i listek laurowy. Plus co tam lubicie i uwazacie, ze pasuje
Mięso podsmażamy z cebulką i czosnkiem Staramy się je rozgranulować jak najbardziej, żeby nie było dużych "kawałów". Zalewamy mięso wodą, gotujemy na wolnym ogniu, przyprawiamy. Dodajemy pieczarki (ja je tylko obczyszczam i kroje na pół, albo daję całe jak są małe) Gotujemy razem na wolnym ogniu. Az nam się smaki wymieszają i przejdą sobą. Na koniec dodajemy rozbełtane w odrobinie zupy serki topione (możemy wspomóc sie przecieraniem przez sitko). Zagotowujemy.... I juz! Gotowe!
Można posypac natką pietruszki :) Mięso można też zalać wywarem z warzyw. Jednym słowem, przepis to baza, reszta zależy od zawartości lodówki! :))
Polecam! i Smacznego :))
to coś dla mnie :) przepis zapisany pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis.
OdpowiedzUsuńja robię podobnie, ale później miksuję wszystko na krem (tylko bez mięsa oczywiście).
Spróbuję Twój przepis. Brzmi fajnie.
Pozdrawiam
Ada
Smacznego DZiewczyny! :)
OdpowiedzUsuń